Bloggintresserade

fredag 11 mars 2011

"Den nya regeln om sjöfylleri förnedrande för båtförare"


Experter på sjörätt: Den nya gränsen för sjöfylleri är inte sakligt motiverad utan leder till felprioriterade bevakningsresurser och kriminalisering av vardagslivet. Förra året ändrades gränserna för sjöfylleri i Sjölagen. Nu är gränsen satt till 0,2 promille precis som i vägtrafiken. Kustbevakningen har också fått möjlighet att göra rutinmässiga nykterhetskontroller utan misstanke om brott och antalet båtförare som har anmälts för onykterhet har ökat kraftigt sedan förra året. Lagändringen är inte sakligt motiverad och underbyggd utan speglar politikers klåfingrighet på ett område de knappast känner till. Den nya lagen förnedrar ansvarstagande båtförare, skriver professorerna Hugo Tiberg och Mats Edenius.

Läs hela artikeln på http://www.alltom02promillepasjon.se/


Intressant att läsa vad bla en professor i sjörätt har att säga om sjöfyllerilagen!

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Tack för länkarna, jag ser att de funkar!.
  Ola Ljungberg här, www.alltom..
  En hel del jobb sker bakom kulisserna.
  Vi kan inte utförliga skriva allt, det kan skada målet, men en klar påverkan finns.
  Politikerna tycker detta börjar bli väl besvärligt.
  Vi kommer snart att sätta svetslågan på den utlovade utvärderingen och då går vi över i en helt annan debatt. Poltikerna vägrar svara någon på frågorna,men de kan inte vägra gå polemik på utvärderingen, då gör de inte sitt jobb.
  Tills vi är mera redo för nästa attack så ber jag Er att gå till sidan alltom.., skicka frågorna om och om igen. Trycket på politikerna måste vara konstant tils vi kan få klart för nästa "snyting" till politkerna. detta är långt ifrån över..mer kommer...Sedan finns en sajt som heter boatsite.se jag kan rekommendera.
  Hälsar Ola

  SvaraRadera
 2. Nu jagar vi polis/kbv och politiker med blåslampa!
  Titta in på sidan, mycket händer just nu och mer är på gång.

  SvaraRadera