Bloggintresserade

måndag 31 maj 2010

Nr 2


6,6 kg. Nu har proppen släppt! Skönt , nu river vi så Ogge kan åka hem till Östersund. Återkommer .......

Väntan är över


Lax i båten , ingen stor men den var välkommen. Det har och kommer fortfarande upp fisk det är ju lovande. Vi kör ett tag till.

Fin morgon


Allt ute och väntan har börjat. Igår gick det åt helvete igen , vi rev tidigt och tog upp båten för att traila till Gräsö. Det kom upp totalt 33 laxar på 65 båtar och 3 dagars fiske. Inte så bra alltså..... Jävligt kul att Rille kom på 3e plats och Dunken Jr blev 3a på SM. Stort grattis till dem och naturligtvis grattis till övriga pristagare.

lördag 29 maj 2010

Seeeegt


Ännu en bomdag , idag kom det upp 14 laxar på 65 båtar..... Inte så bra , det är otroligt segt fiske just nu. Däremot börjar det röra på sig vid Understen , det är ju bra. På bilden är det en liten front som kom över oss på eftermiddan , riktigt otrevligt. Folk har hört av sig och klagar över att jag bloggar för lite , ja fisket har ju inte varit på topp direkt och då finns det inte på mycket att rapportera och dessutom så är det ofta dålig mottagning på sjön. Idag tex har det inte gått att blogga alls av nån jävla anledning. Jag är iallafall glad över att min gode vän Rille tog 2st laxar idag med en på 13, 4 i topp , bra jobbat! Återkommer imorgon. Klart slut!

fredag 28 maj 2010

Trögt


Endast en för liten idag , dags att riva och åka in nu. Har inte hört om många fiskar så det har gått trögt för många. Nu blir det middag på Freja där alla teorier skall läggas fram och redas ut.

Lax i båten


Dock för liten , ca 60 båtar till start. Vi kämpar vidare.

torsdag 27 maj 2010

Nynäs


Idag har vi trailat till Nynäs för att köra CWC laxcup. Vi bor i Mickes fina Saltö 31 som han precis köpt. Igår blev det bom igen , tror det har kommit upp ca 10 laxar fre till ons på alla båtar som vi haft koll på. Uppenbarligen är det mycket sent i år , men så är det med fiske. Trailar upp till rävsten på söndag igen och hoppas på revansch.

onsdag 26 maj 2010

Allt ute


Ogge ser nöjd ut. Bom igår igen men vi tappade en på riggen så nu vet vi att det inte är rotenonbehandlat. Det kom upp en 11,5 kilos det var den enda fisken vi hörde talas om , det var team wahoo som efter mycket möda och stort besvär fick upp den. Återkommer om/när det händer något.

tisdag 25 maj 2010

Ny praktikant


Får se om det hjälper , börjar kännas segt nu. Igår blev det en eftermiddagstur med kanonväder men ingen fisk. Klart mycket senare i år men det är bara att kämpa på förr eller senare lossnar det.

måndag 24 maj 2010

Ny praktikant på plats


Josef anlände igår kväll , här är hans kudde. Han säger att det inte var han som packade men det tror jag inte på. Det blir väl bara rosa beten på hans sida hehe. Igår blev det bom igen , det är fortfarande lite tidigt här uppe tyvärr. Dessutom var det riktigt skitväder hela dagen utom på morgonen. Från att vi började riva tills vi var klara så ökade vinden till 18 ms i byarna och 14 i medel från ca 2-4 ms och dessutom regnade det som fan , ingen rolig hemfärd mao. Idag ska det lägga sig på eftermiddan så vi kör en halvdag idag.

söndag 23 maj 2010

Inte ett hugg igår


Det kom iallafall upp några fiskar sent på eftermiddan. I Nynäs kom det upp en del fisk bla Noppe och Hansa som tog 3 st på 16 , 10,6 och 6kg. På bilden är det Rille skägglös med en 10+ som han tog igår. Micke och Emil har åkt hem och nu på morgonen anländer grannen Stefan och ikväll kommer Josef. Nu ska jag hämta Stefan , återkommer.

lördag 22 maj 2010

Rapport från Nynäs


Noppe och Hansa som kör KM i Nynäs nöp precis en på ca 16 kg. Pb för Noppe , stort grattis från oss!

Allt är ute


Kanonväder och praktikanten är redo

Bom!


Inte ett hugg idag , räknade till 9 båtar inkl oss och hörde inte om någon fisk. Sitter nu och tröstar mig på hemlig plats.......

fredag 21 maj 2010

Bom!


Inte ett hugg idag , räknade till 9 båtar inkl oss och hörde inte om någon fisk. Sitter nu och tröstar mig på hemlig plats.......

Stora nyheter!


Rille har rakat bort skägget , det trodde jag aldrig haha , ja nu ser han ju normal ut. Rille åker med Bullen idag , just nu väntar vi på att dimman ska lätta så vi kommer ut. Återkommer med rapport.

torsdag 20 maj 2010

Rävsten


Äntligen framme! Nu blir det sill och potatis och imorgon blir det laxjakt.

onsdag 19 maj 2010

Lite nya laxdräpare


Skulle faktiskt bara köpa 2 färger men det blev som vanligt , är väl något slags missbruk antar jag. Imorgon trailar vi till Rävsten där vi har hyrt stuga till den 20 Juni så det kommer att bli en del dagar vid Understen , förutom nästa helg när vi kör CWC Laxcup med Ogge från Jamttrollarna. Flera jamttrollare kommer att ansluta senare och göra mig sällskap några dagar. Återkommer med rapport från Rävsten. Vill passa på att tacka alla nya och gamla bekantskaper från veckan i Simris där jag hade mycket trevligt och dessutom lyckades lura några laxar. Speciellt tack till Stefan och Monica på Bengtssons Loge för ett exceptionellt bra mottagande , där bor jag gärna igen.

lördag 15 maj 2010

Blev 1 idag


9,3 vägde den och vi brände 2 st. Vi bröt tidigt eftersom vi rulle ta upp båten och plocka ihop. Martin nöp 5 st mellan 3,5 och 10,5. Radarparet Christian Henriksson och Micke Pettersson tog en 15 kilos i Nynäs idag , bullen nöp 2 vid Understen idag. Kul att det börjar röra på sig där. Imorgon åker vi hem och på torsdag blir det Singö där jag kommer att hålla till en månad förutom Nynästävlingen som vi kör med Ogge.

Bra start!


8-9 kg tog på utlägg. Igår blev det 2 på 5,5 och 7 kg. Vi var lite slitna igår kväll så det blev tidig sänggång och upp tidigt idag och det var ju tydligen rätt recept. Lite skitväder idag men det ska lägga sig under dagen. Praktikanterna sköter sig alldeles utmärkt Uffe fick till och med håva idag.

fredag 14 maj 2010

Lax ca 5 kg


Riggen igen

93 cm lax


Ett härligt rigghugg.

Dags för Uffe igen



Från gast till praktikant


Allt ute och Uffe väntar på rulltjut. Det blev 3 igår med 10,5 i topp och 2 st på 6-6,5 Toppfisken igår var ett par danskar med en lax på 18,2 Team Sushis tror jag vägde 16,7. Stort grattis till dem.Kanonväder nu och alla förutsättningar finns för en bra dag. Återkommer om det händer något

Nynäsrapport


Fick rapport från Rille som kör Nynäs och har nypit en grann lax. Kul att det börjar komma igång där oxå. Grattis och bra jobbat!

torsdag 13 maj 2010

tisdag 11 maj 2010

Skönt att slippa ta den här vägen hem


Det blev 2 idag med 10 kg i topp , superväder hela dagen men tyvärr så ser det sämre ut imorgon så det blir nog att stanna iland.

Trägen vinner!


Ca 10 kg. Hallin har en likadan annars verkar det ha varit trögt fiske idag oxå. Nu åker jag in och firar med fläsk och löksås.

Äntligen lax i båten


Inte stor men jag är glad!

Fin morgon


Idag byter jag ställe , Hallin ligger bredvid. Mycket trögt fiske igår jag hörde bara talas om en handfull fiskar. Själv gick jag naturligtvis bom.

måndag 10 maj 2010

Kanonväder


Bara laxen som fattas , har hittat lite varmvatten så vi får se om dom är här.

söndag 9 maj 2010





Bom


Idag igen.... Vi fick 2 små i ett dubbelhugg på morgonen det var allt. Ny kapten imorgon då kör jag själv. Vi hade iallafall trevligt sällskap under förmiddagen , den var med oss flera timmar och var helt orädd. Tyvärr hittade vi den sen i ruffen död , vi ordnade naturligtvis en ståndsmässig begravning värdig en sjöfågel.

Gast sökes


Någon fiskekompis som är sugen att fiska mån-ons från Simris så slå en signal , du på bilden behöver inte höra av dig. Vädret ser bra ut och fisket är på gång. Fiskarna i baljan igår var för övrigt ett femhugg i en dansk båt när han skulle plocka in 3 var över 10 kg och han var själv i båten. Han såg lite lätt chockad ut på bryggan hehe

lördag 8 maj 2010

Så ska en balja se ut


Det gjorde tyvärr inte våran , det blev bom idag för oss men det kom upp lite fina fiskar utanför Simris så vi tar nya tag imorgon.

Trögt för oss idag


Kanonväder men bara näbbgäddor och torsk i båten , endast en lax som var för liten har vi fått. En timme kvar att köra så vi försöker med en spurt....

Simrishamnsträffen


Starten uppskjuten till 9. Team Snapphane laddar för dagens fiske. De blev av med alla spön och rullar som satt i båten på trailer! Det har tydligen varit flera stölder häromkring , tråkigt med folk som inte kan skilja på mitt och ditt. Nu har de iallafall lånat ihop grejor så de kan fiska. Återkommer med rapporter.

fredag 7 maj 2010

Simris


Framme och har mekat autopilot.....och den funkar , fyfan va skönt! Ska åka med Baronen lör - sön sen själv några dagar om ingen dyker upp. Nu blir det kaffegrogg och lite ljug.