Bloggintresserade

lördag 26 juni 2010

Bullen med 10+


För oss gick det som vanligt dvs bom , har inte haft ett hugg sen kärringarna mönstrade på. Men det är klart att det är kaptens fel.....hmm. Sista chansen imorgon sen är det hemfärd och renovering av båt och utrustning till storsjötrollingen. Grattis iallafall till Bullen och team oxnö som fick ett dubbelhugg med 2 10or. De kör fortfarande men vi åkte in och grillade (inte kaptens idé) hmm...

Nu gäller det


Det börjar muttras bland den kvinnliga delen av besättningen ang. nappfrekvensen så nu gäller det att leverera. Ännu värre är att idag har vi förmodligen bara en halvdag på oss. Igår hade vi inte ett pet på grejorna och det kom endast upp en lax på ca 10 båtar , inte så bra fiske mao. Återkommer om det händer nåt.

fredag 25 juni 2010

Trevlig midsommar!


Önskar Sanna , Patrik , Camilla och Rille från Understen.

torsdag 24 juni 2010

Seeegt


Inte många laxar som kom upp idag , i den här båtjäveln blev det bom igen. Grattis till Bullen som fick upp ett dubbelhugg på 9 o 10 kg. Ja det hjälpte inte med kvinnlig fägring i båten. Imorgon är Rille och Camilla med , kanske det hjälper?

Ute igen!


Har varit hemma och jobbat en dag. Idag är frugan med! Jorå serru jag frågade om vi inte skulle ha lite kvalitetstid under midsommar , javisst vadå frågade hon , vi kan väl trolla lite lax (vilket jag anser vara kvalitetstid) och nu är hon här! Vete fan hur jag fick igenom det men det ska bli trevligt. Hoppas vi får en baddare sa hon och jag kan ju inte annat än hålla med. Ikväll kommer Rille med sin Camilla så han har också lyckats med någon slags list hehe....

tisdag 22 juni 2010

Rapport från Understen


Stefan Axelsson och Jocke "No Shit On The Dragon" är på Rävsten och trollar vid Understen och fick upp denna gigant på 17 kg. Starkt jobbat och stort grattis från oss! För våran del blev det bara en 6 kgs och två tappade idag. Nu är jag hemma och ska jobba lite men åker tillbaka så fort jag är klar.
Mvh Patrik

Svenne och kärran


Ja så här ser det ut när Svenne ska åka hem med all lax , till och med kattjäveln blev rädd när det kom ett sånt lass med lax. Tur att de har kärror här , det fanns ingen luft kvar i däcken när han var färdig. Vi andra har packat våran fångst i varsin bolags påse.

Lax 6 kg


Tappade en på riggen efter några minuters drillning , vände också nöp denna på. Jag säger som vanligt , inte stor men vi är glada!

Bullen åker med Svenne


Och vad händer? 11 kg

Allt ute och tummen upp från Rille


Superfin morgon , bara laxen som fattas.

måndag 21 juni 2010

Svenne och katten


Det är de enda som får nåt här på Rävsten , Svenne får lax och katten får rommen. Inget förutom ett hugg på riggen för oss. Totalt 8 laxar på 15 båtar idag.. Svennes laxar vägde föresten 8 och 10 kg.

Superväder


Men ingen lax i PM båten ,det går kommit upp ca 7-8 fiskar på ca 10-11 båtar vad vi vet. Vi kör länge idag igen.

Kung Svenne


Han har haft en fantastisk dag på sjön med laxar på 17,38 11,0 8,5 och 5,9 nytt pb. Jätte grattis från oss!

söndag 20 juni 2010

Fin kväll view Understen


Kör en stund till. Svenne team rospiggarna är dagens laxkung med 4 st laxar med ca 17-18 kg i topp. Bullen har 2 st och många andra har fått fisk så det är hett nu.

Nr 2


En liten till men vi är glada.

Såja


Lax 7 kg i båten , ingen stor men just nu väldigt välkommen. Vi kör vidare ett par timmar till.

lördag 19 juni 2010

Dimma , igen!


Tredje gången dimman rullar over oss , har bara haft några timmars fiske utan dimma. Har varit nära att köra ihop med andra båtar ett par gånger men det gick bra. Igår kom Rille och är kvar några dagar. Vi har haft ett påslag det är allt idag men vi kör ett tag till.

Besök i hamnen


Väntar på att dimman ska lätta , under tiden har vi sällskap av team tummen upp.....

fredag 18 juni 2010

Blåsigt idag


Skitväder på ålands hav , blåser ca 10-12 medelvind nu. Vi kör så länge det går.

torsdag 17 juni 2010

Tjohoo! Lax i båten


Hasse med lax 7,1 kg , hans första! Stort grattis!

Hasse har mönstrat på


Tappade en precis , var bara med ca 20 sek. Trist men vi biter ihop. Återkommer när det händer något.

tisdag 15 juni 2010

Allt ute


Junior är på hugget som vanligt.....

Blåsigt idag


Avvaktar med fiske till em , blir laxpaket till lunch på land istället.

måndag 14 juni 2010

Junior


Verkar som att drillningen tog ut sin rätt.

Vi fick upp båda!


Alex med en mellan 9 och 10 och Peter med en på 5-6 kg. Fan va skönt! Den stora tog på en ny trophy i Stenson färg , tack Ogge!

Far och son drillar dubbelhugg



Peter och Alex


Nya praktikanter. Allt ute och väntan har börjat.

lördag 12 juni 2010

Janne är redo?


Hade ett grymt påslag på riggen men släppte tyvärr.

Mörtsnurb med lax i båten


Patrik Brunström (silverguiderna) med sällskap började dagen med ett dubbelhugg på riggen där tyvärr den större gick men en blev landad. Grattis! Mvh Patrik

Allt ute


Det blev inget mer igår tyvärr men vi gör ett nytt försök idag. Lite hårt väder på gång men vi kör så länge det går. Mvh Micke

fredag 11 juni 2010

Skit och fan

Släppte vid håven , ca 6-7 kg. Vi kämpar vidare =0((

Dags igen!


Peter drillar

Silver i båten!


Alex med sin första lax på 5,8 kg. Grattis! Hade ett påslag på riggen precis innan men den fastnade inte. Återkommer. Mvh Micke

Allt ute


Janne och Peter ser hoppfulla ut. No Shit On The Dragon har en 11,5 kilos i båten , bra jobbat! Patrik sitter hemma vid skrivbordet och jobbar , rätt åt han...hehe.

torsdag 10 juni 2010

Bullen med lax 9,6 kg


Tog på nya trophy spoon på riggen igen. Hehe då får vi smälla med hängslena på bryggan igen.

Bullen drillar



Kanonväder


Idag är Bullen med , hoppas vi kan upprepa förra årets femhugg men du den chansen är ju liten. Igår brände vi en efter en rejäl rusning , tyvärr var det allt som hände för oss. Kenneth och Bodan har åkt hem och ikväll åker jag hem för att jobba några dagar och blir avlöst av Micke med några kompisar som ska fiska fre-sön. Jag åker tillbaka på söndag kväll och kör minst en vecka till. Återkommer med rapport om det händer nåt//Patrik

onsdag 9 juni 2010

Fantastisk morgon


Sista dagen för Kenneth och Bodan sen åker dom hem till Östersund. Återkommer med rapport om det händer något.

tisdag 8 juni 2010

Inget än


Men det kommer upp lite fisk just nu , bla drillar en båt ett femhugg just nu. Vi har bara haft ett bomhugg på riggen. Idag så kör vi länge så chansen finns fortfarande.

måndag 7 juni 2010

Laxgrillning


Lennart "Rakel" anlände igår och Stefan Axelsson kom idag så nu blir det en sen men trevlig middag på färsk lax. 9 kg prick vägde Kenneths lax. Nytt försök imorgon.

Lax i båten!


Kenneth med en lax på ca 9 kg. Problem med bloggning idag igen men Kenneth och Jörgen kom igår och ska fiska 3 dagar. En bra start!

söndag 6 juni 2010

Lax i båten


Charlie drillade en liten uppväxare. Tog på en trophy spoon på riggen igen.

Charlie är på helspänn


Sista dagen för Charlie och Åke , hoppas vi kan köra på en jävel snart så Charlie får drilla oxå.

lördag 5 juni 2010

Inget idag


Har haft problem att blogga från mobilen idag igen men det fanns ändå ingen att rapportera. Vi hade inte ett pet på grejorna och vad vi hade har hört på radion så här det kommit upp ett tiotal fiskar men de flesta har varit över 10 kg. Klart slut.

fredag 4 juni 2010

Krok och ring


Så här såg kroken och ringen ut efter håvning , helt otroligt vilket flyt vi hade. Kroken är en WMC 3/0. Den hade ett annat bete med sig i munnen så jag tror att på något sätt har linan på det andra betet gått in i ringen för den linan gick av i håven. Skönt med lite tur ibland! Kontrollvägning i lite lugnare sjö visar att den väger knappt 13 kg.

Lax i båten!


Åke drillade exemplariskt denna lax på ca 13 - 14 kg. Fyfan va skönt! Tog på en Trophy spoon målad av Patrik på Jämtlands fiskeverkstad special beställd av Ogge. Nu tar vi en till.....

Nu drillar vi



Sjösättning vid Äspskär


Flera nya team anländer. Charlie och Åke är och tankar , det blev lite sovmorgon idag pga vinden men jag har fått rapport om att det blåser ca 10 så vi åker ut så fort vi har tankat.

torsdag 3 juni 2010

Inget idag


Vi brände en det var allt som hände i vår båt. Det kom upp en hel del fisk , bla Lasse Hedberg som fick ett fyrhugg och landade 3. Bra jobbat! Nya chanser imorgon.