Bloggintresserade

tisdag 27 oktober 2009

Fantastisk dag på Vänern


Men ingen fisk , packar ihop för hemfärd snart. Laffen har 2 i baljan annars har jag inte hört om någon fisk och det ligger ett tiotal båtar i området.

Allt ute


Fin morgon

måndag 26 oktober 2009

På väg in


Det blev bara en idag samt en tappad. Också skulle ju Bullen naturligtvis envisas med att dra upp en skitgädda. Vi tar en sista ansträngning imorgon och kör en dag till , det ska ju bli fint väder. Klaaart slut!

Lax i baljan!


Ca 4-5 kg

Kapten drillar



På väg ut



söndag 25 oktober 2009

Ingen fisk för oss


Men Egon nöp 3 st varav en fin lax på 8+ bra jobbat! Även Baronen och Trassel lyckades lura varsin lax på eftermiddan. Riktigt grisväder sista timmarna så vi bröt lite tidigare. Nu blir det vila och mat. Återkommer imorgon.

Allt ute


Bullen ser hoppfull ut. Lite guppigt ca 8-11 ms bra fiskeväder mao! Egon har tappat en direkt nu på morgonen. Återkommer!

lördag 24 oktober 2009

Bra fiske idag!


Det blev inget mer för oss , bara en retur. Här är Egons spöslav med sin fina lax på 9,25 de hade oxå 4 st till i baljan. Grattis till en fin fisk!

Öring 5,2


Precis när vi landat dubbelhugget så nöp denna vackra öring på. Egon har 4 godkända i båten med en lax på ca 8 i topp. Bra fiske nu!

Bullen med sin öring



Lax 6,9 och öring 64 cm i dubbelhugget!



Drillar dubbelhugg



fredag 23 oktober 2009

Nu ser det bättre ut!


Imorgon blir det fiske! Men det skulle inte förvåna mig om de förbannade klåparna har (gissat) fel igen.

Skitväder och odugliga meterologer


Inget fiske idag , igår sa alla sk "institut" 7-10 ms och det har fan inte varit under 10 en enda jävla minut! Bara att deppa ihop och konstatera att man är en trollingidiot. Ska deppa med Egon och 2 andra norrmän ikväll , får väl se hur det slutar. Nya tag imorgon då det ser lite bättre ut (igen!).

torsdag 22 oktober 2009

Framme i Dalbergså


Bullen kopplar av med en bira. Ska fiska med honom i 3 dagar om vädret tillåter. Ser lite blåsigt ut , men vi hoppas på 8-10 ms imorgon. Återkommer under morgondagen! Åver änd aut!

tisdag 20 oktober 2009

Landskamp 2009


Följ länken under tävlingar eller klistra in den härifrån
http://trollingfiske.org/docs/landskamp_2009.pdf/

måndag 19 oktober 2009

Hemma igen!


Hemma igen efter en vecka med mycket blåst men oxå lite bra fiske och trevligt sällskap.
Vill passa på och gratulera Team Extreme till STM segern samt tvåan Team AO och trean Team Hooked. Bra gjort , stort grattis från oss!


Stort grattis oxå till de nya Nordiska Mästarna Team Bamse XXL från oss!

Vilken högoddsare!



söndag 18 oktober 2009

Drillar igen


Tyvärr lite gäddvarning på denna , det är ju Mickes (o)tur

67 cm


Den andra var en skitgädda på 8 kg. Micke såklart.

Dubbelhugg



Klart för start!


Så äntligen blir det en tävlingsdag. Här är Patrik och Josef i team Mörtsnurb på väg ut.

lördag 17 oktober 2009

Inblåsta igen!


Idag har vi fördrivit tiden med sightseeing och tycka synd om oss själva eftersom all öl tog slut igår. Trist när det blir såhär men då blir det ju tid för lite social träning. Imorgon blir det iallafall tävling som är förlängd med en tim , så då tar vi nya tag.

fredag 16 oktober 2009

Inblåsta


Ingen tävling pga hård vind. Nu blir det middag med Patrik (mörtsnurb) Josef och Baronen. Micke är kock ikväll.

torsdag 15 oktober 2009

Teamet är fulltaligt


Micke har anslutit och Ogge och Charlie har åkt hem. Jag tackar för 3 trevliga dagar med mycket skratt och bra fiske. Nu blir det tidig sänggång så får vi se om det blir någon tävling imorgon.

En dag på Vänern


Kan göra så här med de mest rutinerade.

Mr Pike strikes again


Ogge är het nu! Han kan lukta sig till en gädda som hugger.

Charlie med dagens första



Charlie drillar



onsdag 14 oktober 2009

Ogge och Charlie med de två största



Trist avslutning på en bra dag!


Tog på riggen när vi rev.

6 st i baljan


Nu åker vi in

Lax 65 cm


Nr 5 i baljan. Bra fiske nu , alla fiskar i samma område.

Charlie drillar



Nr 4 i baljan



3 i baljan



Öring ca 7kg


Ogge med en fin öring , inom 30 min bet det på en lax på 4,3 och en öring till på ca 5,6

Ogge drillar



Fortfarande blåsigt


Lite mindre vind idag men grov gammal sjö. Inget har hänt ännu men vi kämpar på.

tisdag 13 oktober 2009

Höstens första bomdag avklarad!


Riktigt skitväder idag , upp till 15 ms i byarna. Ett påslag på riggen som släppte efter 10 sek det var allt som hände idag. Nu blir det middag och Einar är här som vanligt och äter upp sig. Han börjar se lite rund ut nu så vi får se om han kommer i overallen när han ska ut.

Grisväder


Sovmorgon idag igen pga vinden. Nu är det lite bättre men fortfarande en jävla sjö. Ogge och Charlie verkar trivas iallafall. Återkommer om det händer något.

måndag 12 oktober 2009

Inget fiske idag


Det blåste helvete imorse så det var bara att somna om. Har kört vapenvård och städning istället. Nya pulkan ska ställas in och få en köl också har jag skurat alla golv och toaletten , jodå det är sant. Men det var inte det värsta , det var köket. Det såg ut som ett dagcenter hade härjat fritt när jag kom i fredags. Så var det ju naturligtvis inte , det var Laffen som hade lagat mat. Men nu är det rent och fint. Iallafall några dagar , Laffen kommer i veckan och till helgen kommer Baronen och hjälper till , han kan han också!

söndag 11 oktober 2009

En blank i båten


Den var dock prick 60 cm så den fick simma vidare. Det var en i ett dubbelhugg på riggen där den andra klev av , förutom det så hade jag bara ett påslag på ytan det var allt som hände idag. Imorgon kväll kommer det storfrämmande från Östersund , det är Ogge och Charlie som kommer och fiskar tis-tor. Jag tar nya tag imorgon om vädret tillåter , just nu så ser det inte så lovande ut men man vet aldrig.
I brist på någon bild från dagen så lägger jag ut en på nästa trollingbåt (man vet aldrig). Återkommer imorgon.

Blåsigt


Lite sovmorgon idag pga vinden , men det blev ingen förändring. Nu är allt ute iallafall så får vi se om jag kan lura någon blank

lördag 10 oktober 2009

Äntligen!


Blankt i båten , öring 63 cm.

Så här började dagen!


Pulkan i 3 delar , så här det när man har norrmän i båten.

fredag 9 oktober 2009

På plats!


Äntligen på plats i Dalbergså , nu väntar 9 dagars fiske om vädret tillåter. Det har varit bra fiske de senaste dagarna , baronen har 3 godkända och har tappat stor idag samt en dansk båt som har rapporterat ett par fiskar varav en 10 kgs. Igår hade nästan alla båtar som var ute godkänd fisk , vad jag hörde var det minst 14 båtar ute så det verkar lovande. Ikväll får vi fint främmande nämligen Hertig Trond Hareide själv som har lämnat slottet i Åmål. Blir lite jobbigt med både en baron och en hertig i samma stuga , vet inte var vi vanliga människor ska ta vägen?

söndag 4 oktober 2009

En riktig kämpadag!


Trögt som fan idag men vi lyckades iallafall få några små gröna dock inga stora. Här är jag med dagens största. Tack Rille för god mat (och mycket mat oxå!) samt trevligt sällskap.